به گزارش تیترخزرصفا رنجبر کوچکسرایی به مناسبت بزرگداشت هفته مازندران در اداره کل ارشاد، اظهار کرد: هفته مازندران فرصت مناسبی است تا به دو بُعد هویتی و فرهنگی استان، نگاه جدیتری صورت گیرد.
وی ضمن اشاره به بُعد نخست سرفصل فعالیتهای بزرگداشت هفته مازندران با رویکرد اهمیت پرداختن به مسئله شناخت، تثبیت و معرفی هویت قومی و ملی و دینی به عنوان ٣ ضلع اساسی هویت فرهنگی مازندران خاطر نشان کرد: قطعا شناخت و آگاهی از هویت ملی به واسطه آشنایی با مفاخر بزرگ اسلامی و ایرانی برای نسل جوان به احساس غرور و غیرت ملی منجر خواهد شد و در این میان استان مازندران به عنوان مهد کهن علم و فرهنگ و اندیشه، دارای بزرگان فراوانی در طول تاریخ بوده که باید معرفی آنان به عنوان یک الگوی موفق، در دستور کار مسئولان و تشکل های مردمنهاد فرهنگی و اجتماعی قرار گیرد.
این فعال فرهنگی با تاکید بر نقش مهم شخصیتهای برجسته مازندران در ابعاد مختلف طی ادوار گذشته تاکنون گفت: مفاخر مازندران جزء مفاخری هستند که در قلمرو بسط و ژرفای ایده و اندیشه مردم، کوشش زیادی نمودند و تلاش کردند انسانهای این دیار در مسیر رشد و تعالی شایسته قرار گیرند. ضمن اینکه با نگاهی به سطح و جایگاه بلند مشاهیر و شخصیت های ارزشمند این استان، تاثیرات آنان را در اعتقادات، فرهنگ، سیاست و اقتصاد حاکمیتی، اجتماعی و مردمی و همچنین شکلگیری تمدن بلند این دیار در ادوار مختلف تاریخ می توان بهوضوح مشاهده کرد.
رنجبر ادامه داد: شناخت مفاخر مازندران و معرفت نسبت به آنها برای نسل امروز بسیار حائز اهمیت است تا زحمات آنان در اعتلای جایگاه این مرز و بوم بیش از پیش مورد قدردانی قرار گرفته و همگان از جمله نسل جوان امروز نسبت به اینکه چه کسانی با چه زحماتی این امانتها را به آنان سپردند و چگونه باید پاسدار این امانت برای نسلهای بعدی باشند، آکاهی کافی پیدا کنند.
دبیر اتحادیه موسسات و تشکلهای فرهنگی قرآن و عترت مازندران تصریح کرد: تردیدی نیست که آشنایی با مفاخر این استان برای نسل امروز ما هم موجب احساس و ادراک هویت و هم سبب نوعی غرور و تفاخر ملی خواهد شد و لذا بدین منظور باید نسبت به معرفی آنان به نسل جوان و آیندهسازان این مرز و بوم، گامهای اساسی برداشت.
رنجبر با تاکید بر اینکه مفاخر و شخصیت های بزرگ این استان فراتر از منطقه جغرافیایی مازندران و در سطح اثرگذاری ملی و جهانی هستند، اظهار داشت: اندیشمندان و مفاخر بزرگ تبرستان به همه انسانها و بشریت تعلق دارند و آثار و اندیشه های آنان باید به زبانهای گوناگون ترجمه شود تا همه بشریت از آنان بهرهمند شوند و بیشک شناخت و تلاش برای الگوسازی آنها تا حد قابل توجهی در اعتلای هویت فردی، اجتماعی و ملی مردم این دیار کهن موثر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه امروز مسئله اساسی در امر معرفی مشاهیر تولید محتوا و سپس انتشار گسترده آن در رسانه های جمعی و سایر ابزار مدنظر است، خاطر نشان کرد: تهیه و تولید محتوای فاخر مکتوب و رسانهای و رساندن آن به عموم مردم خاصه نسل جوان و نوجوان جامعه به همراه برگزاری آیینها و برنامههای بزرگداشت و نکوداشت شخصیتهای برجسته استان از گذشته های دور تاکنون، نقش مهمی در اعتلای هویت بومی مازندران برای نسل امروز و آینده خواهد داشت.
دبیر اتحادیه موسسات و تشکلهای فرهنگی قرآن و عترت استان مازندران پیرامون بُعد دوم اولویت بندی برنامه های بزرگداشت هفته مازندران با تأکید بر اهمیت اجرای برنامههای فاخر فرهنگی هنری بیان داشت: تردیدی نیست که هنر به عنوان یکی از ابزارهای بسیار مهم در به نمایش گذاشتن آرمانها، اعتقادات و ایدههای انسانی، نقش مؤثری دارد و به وسیله هنر، میتوان اندیشههای ناب بشری را به نمایش گذاشت.
رنجبر افزود: در این میان استان مازندران با دارا بودن ظرفیت بسیار بالای فرهنگی و هنری در سطوح ملی و بین المللی، متأسفانه از خروجی مناسبی در اجرای برنامه های فرهنگی با رویکرد ملی و بین المللی در حوزه های مختلف برخوردار نیست و میزان تولیدات و خدمات فرهنگی اثرگذار در این حوزه، تناسبی با ظرفیت و جایگاه این استان ندارد.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری رویدادهای فرهنگی و جشنوارههای فاخر در شهرهای مختلف استان، خاطرنشان کرد: برگزاری ویژه برنامههای مختلف فرهنگی با موضوعات گوناگون امروزه در دنیا علاوه بر کارکردهای مثبت در توسعه مؤلفههای مهم فرهنگی و هنری نقش بسزایی در زیست مردم هر منطقه دارد.
رنجبر ادامه داد: با این حال استان مازندران علیرغم برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی، هنری و اجتماعی در ابعاد گوناگون، متأسفانه با دو چالش اساسی روبروست؛ نخست آنکه تعدد برنامهها بیشتر دچار مراسمها و برنامههای سطحی است که رویکرد سرگرمی لحظهای و کوتاه مدت را به همراه دارد و غالبا از محتوا و اثرگذاری خارج است که برای ایجاد نشاط اجتماعی با رعایت چارچوبها خارج است که برای ایجاد نشاط اجتماعی با رعایت چارچوب ها شاید مناسب باشد ولی اثرگذاری فرهنگی و اجتماعی را به همراه ندارد.
دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت فرهیختگان مازندران اضافه کرد: دوم اینکه؛ سطح برگزاری برنامهها غالبا به داخل استان محدود است و اجرای برنامههای فاخر در قالب جشنوارهها، نمایشگاهها، رویدادها، همایشها و نشستهای فرهنگی هنری و علمی پژوهشی در سطوح ملی و بین المللی در استان، میتواند موجب معرفی مازندران و ظرفیتهای مختلف فرهنگی، انسانی و امکاناتی آن در سطح گسترده شود که جای دارد در هفته مازندران به این امر مهم با پرداختن به موضوعات محوری، بهصورت ویژه پرداخته شود.
رنجبر با یادآوری این نکته که برگزاری رویدادهای بزرگ، امروزه عامل مهمی برای نشان دادن و مانور قدرت انسجام اجتماعی در مناطق شهری و استانی محسوب میشود، گفت: امروزه که با وجود فضاهای مجازی و کاهش تحرکات فیزیکی، بهنوعی نشاط و سرگرمیهای اجتماعی رو به افول است.
وی افزود: برای افزایش نشاط و امیدبخشی اجتماعی به مردم فرهیخته و فرهنگدوست مازندران میتوان با انجام رویدادهای بزرگ، هدفمند و دارای محتوا با مشارکت همهجانبه مردم، گامهای مؤثری در زمینه ارتقای کیفیت زندگی، احترام به ارزشها و باورهای دینی و فرهنگهای بومی مناطق مختلف شهری و روستایی استان، انجام رویدادهای اجتماعی و تفریحی با رویکرد گردشگری و حتی ورزشی و همچنین گسترش موسسات و تشکلهای فرهنگی و اجتماعی به همراه توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در شهرها و روستاها، با نگاه افزایش حس تعلقخاطر به محیط زندگی یعنی استان دارای تمدن بلند آوازه مازندران برداشت.
انتهای پیام/
#روز_ملی_مازندران