به گزارش تیترخزر،عدم ساماندهی مناسب پسماند یکی از چالشهای جدی در استان مازندران است.
در حوزه ساماندهی فاضلاب اگرچه پروژههای عمرانی ساماندهی فاضلاب در دست اقدام است اما به دلیل وسعت سرزمینی و عدم تخصصی اعتبار حساسیتهای متناسب با محیط زیست استان مازندران انجام نشده است.
در کنار چالشهای زیست محیطی اقدامات مناسب در زمینه نخبگانی برای رفع معضلات فاضلاب انجام شده اما به دلیل کم توجهی مدیران و تصمیم گیران حوزه اجرا بسیاری از طرحهای نخبگانی با بیمهری یا کم توجهی مواجه میشود.
در همین ارتباط گفت و گویی انجام دادیم با ناصر کردانی عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران و رئیس امور بینالملل دانشگاه در زمینه ساماندهی شیرابههای زباله و فاضلاب شهری طرحی را عملیاتی کرده که این پروژه در کانادا مورد استفاده قرار میگیرد اما در استان مازندران با وجود ارائه در استانداری مازندران و محیط زیست استان چندان مورد توجه قرار نگرفته است.
وی در ارتباط با قابلیت این طرح که منجر به ساماندهی زباله میشود،گفت: این پکیج قابلیت استفاده در نقاط مختلف ساختمان از جمله حیاط و پشت بام را دارد.
کردانی با اشاره به هوشمند بودن این پکیج، افزود: خروجی این دستگاه آب سالم است.
وی اضافه کرد: پسماند جامد این پکیج که چیزی شبیه شن بوده و کاملا بی خطر که هر 6 ماه یا یکسال باید تخلیه شود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه درباره وضعیت نصب این دستگاه در بخشهای مختلف،افزود: این طرح قابلیت نصب در واحدهای در حال ساخت و ساخته شده و در محل پارکینگ و یا پشت بام قابل نصب است.
وی در ارتباط با نمونه طرحی که در ایران ارائه شده است،گفت: برای یک بلوک هشت واحدی 250 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
کردانی در ارتباط با اجرای این طرح در کانادا،گفت: به دلیل هزینه بالا تصفیه شیرابه این طرح را به متولیان امر در این کشور ارائه دادم که مورد استقبال قرار گرفته است.
وی یادآور شد: برای اجرای این طرح به دنبال ارائه تکنولوژی پیشرفته نیستم و هدفم کمک به رفع معضلات زیستی محیطی است و انتظار دارم که از سوی متولیان استانی مورد حمایت قرار گیرم.
ارسال دیدگاه