شیرِ مادر، تضمین سلامتِ ‌جسم و روح

شیرِ مادر، تضمین سلامتِ ‌جسم و روح

تغذیه با شیر مادر تا دو سال اول زندگی توصیه شده و پزشکان متخصص این امر تاکید موکد کرده اند که کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند دارای هوش بالاتر و سلامت روح و جسم بیشتری هستند.

به گزارش تیتر خزر تغذیه با شیر مادر تا دو سال اول زندگی توصیه شده و با توجه به تاکیدات مهم پزشکان بر اینکه کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند دارای هوش بالاتر و سلامت روح و جسم بیشتری هستند، مادران نباید نگران مقدار اندک شیر خود باشند و باید تغذیه نوزاد با شیر خود را در اولویت قرار دهند.

حفظ، ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر، امری حیاتی برای یک جهان پایدارتر است و تغذیه مطلوب با شیر مادر برای سلامتی مادام العمر و رفاه و تندرستی زنان و کودکان حیاتی است و نباید این مهم نادیده گرفته شود.

قطعا تغذیه نوزاد با شیر مادر ایمن ترین و مطلوب ترین نوع تغذیه نوزادان براساس اعلام پزشکان است و باید بیش از پیش به این مهم اهمیت داده شود و ضمن فرهنگ سازی مناسب به عنوان تاکیدات مهم پزشکان برای نهادينه کردن این امر تلاش شود.

 

پاسِ شیر، الزامی مهم برای مادران‌ شاغل

 

تغذيه نوزاد با شیر مادر تضمین سلامت‌جسم و روح است و مادران نباید تسلیم استفاده از شیر خشک شوند و باید شرایطی فراهم شود تا مادران‌ کارمند و شاغل پاس شیر رفته و فرزندان از شیر مادر برخوردار شوند.

شیر مادر تنها یک ‌مایع برای تغذیه نیست، بلکه همچون خون یک بافت است و در کنار موادی همچون پروتئین،  قند، شیر بافت زنده پر از گلبول های سفید و سلول های بنیادین است و باید دیدمان نسبت به شیر مادر تغییر کند و به سمت تغذیه انحصاری نوزاد باشیرمادردر ماه‌های اولیه تولد حرکت شود.

تغییر نگاه باید از تیم درمانی به جامعه منتقل شود و باید بدانیم که تغذیه نوزاد با شیر مادر دارای اهمیت فراوان است و در قرآن ۸ آیه به طور مستقیم و غیرمستقیم به شیر مادر اشاره کرده و دو سال شیر دهی توسط مادر در قرآن مورد اشاره قرار گرفته است.

دنیا برای شیر مادر فریاد می زند و به اهمیت شیر مادر پی برده و در همین راستا آمار سرطان در فرزندانی که با شیر مادر تغذیه شده‌‌اند، کمتر است. آی کیو بالاتر، فشار خون، دیابت، آلرژیک و بیماری های آسم و گوارشی در این فرزندان کمتر است. بستری و عفونت های تنفسی و گوارشی، عفونت گوش و سرماخوردگی نیز در این نوزادن کمتر است چراکه با تغذیه از شیر مادر به فرزندان ما می رسد.

شیر مادر هیچ هزینه ای نداشته و طبیعی در وجود نازنین ‌مادر است و جامعه ای که در آن تغذیه با شیر مادر برای نوزادان رواج داده شود، دارای آی کیو بالاتر، بزهکاری کمتر نیاز به بیمارستان و کادر درمانی کمتر، واردات دارو کمتر و صرفه اقتصادی و اجتماعی بیشتر خواهد بود و رشد علمی پشت آن است.

مشکل عدم توجه به تغذیه نوزاد با شیر مادر، از پرسنل و کادر درمان تا خانواده وجود دارد و باید به سمت فرهنگ سازی در این بخش حرکت شود.

 

آغوش مادر جایگاه ویژه ای دارد

 

هیچ شیر خشک و پودری به پای شیر مادر نمی رسد و در دنیا تنها ۵ درصد از مادران نمی توانند به فرزندان خود شیر بدهند و به نوعی در این امر ناتوانند و ۹۵ درصد مادران به راحتی می توانند تغذیه نوزاد با شیر مادر را در دستور کار قرار دهند.

در کنار تغذیه نوزاد با شیر مادر، علاوه بر سلامت فرزند، مادر هم سرطان سینه و تخمدان کمتری گرفته و دیابت و افسردگی بعد از زایمان‌ در این مادران کمتر است.

شیر مادر طلای نابی است که دارای فواید فراوان است و با توجه به اینکه در کنار شیر مادر، آغوش مادر را داریم که ‌جایگاه خود را دارد و نگاه چشم در چشم‌ مادر و فرزند مهم است و باید شرایطی فراهم شود تا مادران‌ کارمند و شاغل پاسِ شیر رفته و فرزندان از شیر مادرشان برخوردار شوند.

شیردهی فاصله استانداردی بین تولدها ایجاد می کند و مهمترین اصل در فرهنگ سازی تغذیه نوزاد با شیر مادر این است که باید ابتدا پزشکان و کادر درمان به این مهم و تغذیه نوزاد با شیر مادر باور داشته و ایمان آورند و همچنین ‌مادر و خانواده هم تسلیم شیر خشک نشوند.

مقایسه فرزندان و وزن ها فرهنگ غلط است و باید بدانیم در مجموع، شیر مادر موجب حفظ سلامت و وزن استاندارد در نوزادان است و از بسیاری بیماری ها جلوگیری می کند و باید در فرهنگ سازی برای تغذیه نوزاد با شیر مادر تلاش شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه